Tips

De belangrijkste rol doorheen het aankoopproces is weggelegd voor een advocaat.

Deze advocaat zal het onroerend goed controleren op stedenbouwkundige overtredingen, eventuele schulden op het onroerend goed, etc. Opmerkelijk is dat in Spanje de schulden bij de aankoop van een huis mee worden overdragen. Grondige controle of het pand al dan niet vrij is van hypotheken of andere schulden door een advocaat is dus noodzakelijk.

Kies je makelaar zorgvuldiguit en kijk of hij/zij een BIV erkenning heeft.

Het kiezen van de juiste makelaar is als het vinden van een kompas in een zee van mogelijkheden.En hoewel het misschien anders lijkt dan wat je gewend bent in België, is het in Spanje essentieel om één makelaar te kiezen om je te begeleiden in je zoektocht. In tegenstelling tot België, waar exclusiviteit gangbaar is, werken makelaars in Spanje zonder exclusiviteit. Dus, voordat je begint met het bezoeken van panden, moet je eerst een makelaar kiezen. Het is een beetje als het selecteren van je reisleider. Je zoekt iemand met de nodige kennis en expertise, in wie je vertrouwen hebt en iemand die begrijpt wat je zoekt.

Door één makelaar te kiezen, krijg je een objectiever overzicht van het beschikbare aanbod. Zo kan je samen de voor-en nadelen van elk pand overlopen om uiteindelijk jouw droompand te bereiken. Deze aanpak garandeert een eerlijke en efficiënte zoektocht naar jouw droomhuis, waarbij transparantie en vertrouwen voorop staan.

Locatie, locatie, locatie.

Bij het kopen van vastgoed blijft de uitdrukking “locatie, locatie, locatie” van onschatbare waarde. Dit geld vooral wanneer u op zoek bent naar een tweede verblijf. Voordat u overgaat tot een aankoop, is het cruciaal om rustig na te denken over waar u wilt zijn en wat u wilt ervaren. Wanneer u in een dorp of een stad rondloopt, stel uzelf dan de vraag: is dit de plek waar ik in de toekomst wil zijn, waar ik van mijn vakanties wil genieten? Uw eigen gevoel bij de locatie is het allerbelangrijkste.

Als u overweeght om uw eigendom ook te verhuren, onthoud dan dat de locatie een cruciale factor is. Denk aan de nabijheid van stranden, supermarkten, beachbars. Vakantiegangers zullen vaak op zoek zijn naar gemak en nabijheid van alle faciliteiten. Locatie blijf de sleuteln, zowelvoor uw eigen genot als voor voor het succes van uw investering.

Welke kosten komen er nog bovenop?

Bij de aankoop van onroerend goed in Spanje is het essentieel ...